REGULAMIN PRACOWNI CUKIERNICZEJ GRASSO

  1. Składając zamówienie w naszej Pracowni akceptujesz regulamin.

  2. Zamówienie można złożyć poprzez formularz znajdujący się na stronie, mailowo na cukiernia@tortygrasso.pl, za pośrednictwem naszego fanpage na Facebooku, osobiście w Pracowni Cukierniczej Grasso ul. Rynek Zygmunta Starego 8, Karczew lub telefonicznie pod numerem  22 7809803. W przypadku zamówień telefonicznych i osobistych prosimy pamiętać  o godzinach pracy pracowni – od poniedziałku do piątku 14:00-18:00, w soboty od 10:00 do 15:00.

  3. Zamówienia należy składać z odpowiednim wyprzedzeniem:

  • torty z dekoracją z owoców, z wydrukami jadalnymi – co najmniej 3 dni robocze wcześniej,

  • torty pracochłonne (3D, z figurkami itp.) – co najmniej tydzień wcześniej,

  • torty komunijne, weselne – co najmniej 2 tygodnie wcześniej.

  1. Jeśli zamówienie zostanie złożone za późno, Pracownia zastrzega sobie prawo do nie przyjęcia zlecenia.

  2. Po złożeniu zamówienia drogą elektroniczną, prosimy poczekać na wiadomość potwierdzającą złożenie zamówienia. Zawarta w niej będzie również wycena i ewentualne pytania.

  3. Po akceptacji wyceny prosimy o wpłatę zadatku o wartości 50% zamówienia na numer konta podany na naszej stronie internetowej.

  4. Zadatek należy wpłacić w ciągu 2 dni od złożenia zamówienia, a potwierdzenie przelewu od razu wysłać na nasz adres mailowy.

  5. Zadatek jest bezzwrotny, co oznacza, że w przypadku rezygnacji z zamówienia zadatku nie zwracamy.

  6. Jeśli nie otrzymamy zadatku za tort zamówiony drogą elektroniczną, jest to równoznaczne z rezygnacją z zamówienia.

  7. Faktura VAT wystawiana jest na życzenie klienta, a chęć jej otrzymania należy zgłosić podczas składania zamówienia, przed dokonaniem płatności.

  8. Tort mogą zawierać elementy niejadalne, na przykład druciki, patyczki, wsporniki. Prosimy o zachowanie ostrożności. Nie zalecamy zjadania dekoracji, pomimo tego, że są wykonane z jadalnych produktów.

  9. Zmian w zamówieniu (np. waga, wygląd, smaki, itd.) można dokonywać do 5 dni roboczych przed odbiorem. Zmiany mogą wpłynąć na cenę zamówienia, o czym klient zostanie poinformowany.

  10. Zamówiony przez Państwa tort może się odrobinę różnić od projektu. Różnice mogą dotyczyć m.in. odcienia koloru, ułożenia dekoracji, itp.

  11. Po zamknięciu Pracowni nie ma możliwości odbioru tortu, który nie został odebrany.

  12. Za nieodpowiednie przechowywanie czy transport Pracownia nie odpowiada. Nie zalecamy przenoszenia tortów poprzez trzymanie za kartonową rączkę pudełka.

  13. Torty i inne wyroby cukiernicze, muszą być przechowywane w lodówce lub chłodni. Najlepiej w kartonie, który otrzymają Państwo przy odbiorze.

  14. Reklamację klient może złożyć tylko przy odbiorze zamówienia. Po odbiorze reklamacje nie będą uwzględnianie.

  15. Produkty, które wykonujemy, zawsze robione są pod konkretne zamówienie, dlatego zwrot towaru jest niemożliwy.

  16. Jeśli ceny produktów niezbędnych do realizacji zamówienia znacząco wzrosną, cena tortu może ulec zmianie.

  17. Dowóz tortu możliwy jest tylko do restauracji lub sal weselnych. Cena dowozu ustalana jest indywidualnie.

  18. Przy tortach piętrowych najczęściej stosujemy metalowe wsporniki, nazywane przez nas stelażem. Za stelaż pobierana jest kaucja, która zostaje zwrócona klientowi po odwiezieniu stelażu do Pracowni.

  19. Alergeny występujące w pracowni: gluten, mleko, jaja, orzechy (arachidowe, włoskie, migdały).

  20. Torty nadają się do spożycia do 48 godzin od odbioru.

  21. Ceny wyrażane są w polskich złotych i zawierają podatek VAT.

  22. Dane osobowe klientów wykorzystywane będą do realizacji zamówień przez nich składanych.

  23. Wszystkie treści i materiały znajdujące się na stronie Pracowni Cukierniczej Grasso, należą do Pracowni i tym samym objęte są ochroną praw autorskich zgodnie z Ustawą z dnia 04.02.1994r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. Z 2006r., nr 9, poz. 631 z późn. zm. – j.t.)

Numer konta:
15 1050 1025 1000 0093 0685 1156

Numer do wpłat BLIK: 510951040

OBSERWUJ NAS W MEDIACH SPOŁECZNOŚCIOWYCH

@tortygrasso

Godziny przyjmowania i wydawania zamówień

Poniedziałek-piątek 14:00-18:00
Sobota 10:00-15:00
Niedziela NIECZYNNE

Pracownia Cukiernicza Grasso

cukiernia@tortygrasso.pl

tel. 22 780-98-03
510951040

Rynek Zygmunta Starego 8
05-480 Karczew

NIP 532-101-02-46